неділя , 08.09.2024

Військові навчання в Білорусі були показовими, – Сергій Наєв

На початку вересня за участі військових контингентів з Росії, Білорусі, Казахстану, Киргизії та Таджикистану проведено спільне оперативно-стратегічне навчання колективних сил оперативного реагування ОДКБ «Бойове братерство-2023».

За нашим оцінюванням, масштаби навчань не відповідали заявленим, через факт проведення навчань Росія намагалася посилити тиск на нашу державу, щоб примусити до утримання частини військ на кордоні з Білоруссю та демонстрації готовності до застосування регіональних безпекових організацій.

Наприкінці вересня на території Білорусі проведено комплексне навчання ЗС РБ із залученням органів військового управління, з’єднань і частин Західного, Північно-Західного ОК, Командування ВПС та військ ППО. Зазначене навчання було позаплановим, ймовірно, на заміну, скасованих Росією,  «Щит Союза-2023».

Практичні епізоди відбулись на полігонах: «Борисовский», «Обуз-Лесновский»,«Брестский», «Домановский», «Осиповичі», де відпрацьовували тактику застосування штурмових підрозділів та захоплення підготовлених оборонних позицій, авіаційну підтримку наземних військ, виявлення та відбиття засобів повітряного нападу, дій ССО у складі повітряних десантів.

Згідно з аналізом, навчання були показовими та, ймовірно, складником контрольної перевірки за 2023 навчальний рік.

Про це в інтерв’ю Укрінформу повідомив Командувач об’єднаних сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв.

Докладніше: https://www.ukrinform.ua/rubric-ato/3776299-sergij-naev-generallejtenant-komanduvac-osuv-pivnic.html 

Читайте також:
СБУ викрила зрадників, які навели ракету на кафе в селі Гроза