п’ятниця , 03.05.2024

У Рожнятові водій “Фольксвагена” за нетверезу їзду отримав 34000 грн штрафу

Рожнятівський районний суд призначив покарання для водія, який повторно впродовж року керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 30 грудня 2022 року у селі Ясень, що на Рожнятівщині. Ввечері, близько 19:40, на вулиці Вагилевича працівники поліції зупинили водія автомобіля “Фольксваген Гольф”.

Під час спілкування та перевірки документів у керманича були помітні явні ознаки алкогольного сп’яніння: порушення координації рухів, зміни забарвлення шкіри обличчя, запах алкоголю з рота тощо.

Від проходження огляду на стан сп’яніння на місці зупинки та у медичному закладі керманич відмовився, чим порушив п. 2.5 Правил дорожнього руху.

Кількома місяцями раніше цей водій уже притягувався до відповідальності за нетверезу їзду, тому на нього склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне протягом року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судові засідання водій “Фольксвагена” двічі не з’явився, тому справу розглянули без його присутності.

Дослідивши матеріали, Рожнятівський районний суд постановив водія автомобіля “Фольксваген Гольф” визнати винним у вчиненні порушення ч. 2 ст. 130 КУпАП і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки.

Читайте також:
У Рогатині водій “Жигулів” за п’яну ДТП отримав 17000 гривень штрафу