понеділок , 29.04.2024

У північній операційній зоні проти ворога встановлено понад 500 тисяч протитанкових мін, – Сергій Наєв

У рамках проведення стабілізаційної операції проведено інженерне обладнання рубежів оборони, яке містить фортифікаційне обладнання та систему інженерних загороджень.

На сьогодні тривають заходи щодо удосконалення  фортифікаційного обладнання рубежів оборони, а також обслуговування і нарощення інженерних загороджень.

На основних напрямках імовірного наступу противника з червня 2022 року дотепер встановлено понад 500 тисяч протитанкових мін. Зокрема, протитанкові мінні поля, протитанкові групи мін, комплекти протипіхотних вибухових пристроїв, фугасів, мінованих завалів тощо. Щільність мінно-вибухових загороджень у нашій смузі відповідальності збільшено в 16 разів.

Крім того, встановлені невибухові загородження та об’єкти транспортної інфраструктури. А саме мости, дороги тощо. Також тривають роботи над фортифікаційним обладнанням позицій силами місцевих органів влади.

Ми разом створюємо такі умови, щоб державний кордон України у Північній операційній зоні був повністю непрохідний для ворожих сил.

За тісної взаємодії з головами військових адміністрацій будуємо військові інженерно-технічні i фортифікаційні споруди. Встановлюємо додаткові камери спостереження. Робота в цьому напрямі триває цілодобово.

Організовано постійну взаємодію з військовими адміністраціями стосовно забезпечення захисту об’єктів критичної інфраструктури в результаті встановлення додаткового фортифікаційного обладнання, а також збільшення кількості мобільних вогневих груп протиповітряної оборони.

Про це в інтерв’ю Укрінформу повідомив Командувач об’єднаних сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв.

Докладніше:
https://www.ukrinform.ua/rubric-ato/3776299-sergij-naev-generallejtenant-komanduvac-osuv-pivnic.html 

Фото пресслужби Командування об’єднаних сил Збройних Сил України.

Читайте також:
У ЗСУ з’явилось озброєння, яке кардинально змінює ситуацію на фронті на користь України, – Сергій Наєв