середа , 01.05.2024

У Калуші водій ВАЗу за вживання алкоголю після ДТП отримав 34000 грн штрафу

Калуський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який після скоєння дорожньо-транспортної пригоди вживав алкогольні напої.

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 25 листопада 2022 року у місті Калуші. На перехресті вулиць Грушевського – Дзвонарська водій автомобіля “ВАЗ 21099” не надав переваги транспортному засобу, який рухався головною дорогою, та допустив зіткнення з автомобілем “БМВ Х6”.

У результаті ДТП транспортні засоби отримали механічні ушкодження з матеріальними збитками.

Винуватець зіткнення втік з місця автопригоди, а також опісля цього вживав алкогольні напої. Від проходження огляду на стан сп’яніння відмовився.

На порушника склали три адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (спричинення дорожньо-транспортної пригоди), за ст. 122-4 КУпАП (залишення місця ДТП) і за ч. 4 ст. 130 КУпАП (вживання алкогольних напоїв після ДТП або після законної вимоги поліцейського про зупинку до проведення огляду на стан сп’яніння).

У суді усі три протоколи об’єднали в одну справу.

У судове засідання водій ВАЗу не з’явився, причини неявки не повідомив. Тому справу розглянули без присутності особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали, Калуський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 21099” визнати винним у вчиненні інкримінованих адміністративних порушень і призначив йому покарання за найбільш серйозне із числа вчинених порушень, тобто за ч. 4 ст. 130 КУпАП.

Призначене покарання – штраф у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки.

Читайте також:
2,4 проміле: у Франківську спіймали і покарали штрафом нетверезого водія “Форда”