субота , 04.05.2024

У Франківську водій “Лади” за нетверезу їзду отримав 34000 грн штрафу

Івано-Франківський міський суд призначив покарання для водія, який повторно протягом року керував автомобілем у стані сп’яніння.

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 24 січня 2023 року у місті Івано-Франківську. Ввечері, близько 23:00, на вулиці Миру патрульні поліцейські зупинили водія автомобіля “ВАЗ 2109” (“Лада”, “дев’ятка”).

Під час спілкування та перевірки документів правоохоронці помітили у керманича явні ознаки наркотичного сп’яніння. Огляд на стан наркотичного сп’яніння проводився у медичному закладі у встановленому законом порядку. Висновок лікаря-нарколога – позитивний.

Вказане порушення вчинено повторно впродовж року.

На водія “Лади” склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне протягом року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судове засідання керманич ВАЗу не з’явився, причини неявки не повідомив, тому справу розглянули без присутності особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали, Івано-Франківський міський суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 2109” визнати винним у вчиненні порушення ч. 2 ст. 130 КУпАП і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
Понад два проміле: у Ямниці водій “Опеля” попався поліції нетверезим і отримав 17000 грн штрафу