субота , 04.05.2024

У Франківську п’яний водій “Тойоти” скоїв ДТП і отримав 17000 грн штрафу

Івано-Франківський міський суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння і скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 14 січня 2023 року у місті Івано-Франківську. Ввечері, близько 21:00, на вулиці Симоненка водій автомобіля “Toyota Avensis”, в’їжджаючи на подвір’я житлового будинку, допустив зіткнення з автомобілем “Мазда”.

У результаті ДТП транспортні засоби отримали механічні ушкодження з матеріальними збитками.

Водій “Тойоти” перебував за кермом у стані алкогольного сп’яніння. Огляд на стан сп’яніння проводився у медичному закладі. Висновок лікаря-нарколога позитивний.

На порушника склали два адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У суді кожен із протоколів розглядали окремо. По кожному з інкримінованих порушень водій “Тойоти” не визнав свою провину, пояснював, що за кермом була інша особа і ця інша особа залишила місце події, а зараз вона перебуває за кордоном, а саме в Іспанії.

Втім, суд критично поставився до цього твердження, адже на відеозаписах, які поліцейські проводили на місці події, зафіксовано, що водій “Тойоти” не заперечував факту керування транспортним засобом, інших осіб там не було.

Отож, дослідивши матеріали справи, Івано-Франківський міський суд постановив водія автомобіля  “Toyota Avensis” визнати винним у вчиненні порушення ч. 1 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Також суд постановив водія “Тойоти” визнати винним у вчиненні порушення ст. 124 КУпАП і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 850 гривень.

Порушник не погодився із цими покараннями і подав апеляційні скарги по обох рішеннях. Апеляційний суд скасував постанову у справу щодо спричинення ДТП, а от рішення суду першої інстанції у справі про нетверезу їзду залишив без змін. Тож порушників таки доведеться платити 17000 грн штрафу.

Читайте також:
Понад два проміле: у Надвірній водій “Chery Tiggo” за нетверезу їзду отримав 17000 грн штрафу