вівторок , 30.04.2024

У Франківську п’яний водій “БМВ Х5” скоїв аварію і отримав 17000 грн штрафу

Івано-Франківський міський суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння і скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 19 грудня 2022 року у місті Івано-Франківську. Ввечері, близько 21:40, на вулиці Грушевського водій автомобіля “БМВ Х5” не дотримався безпечного бокового інтервалу та допустив зіткнення із припаркованим автомобілем “Тойота Авенсіс”.

У результаті ДТП транспортні засоби отримали механічні ушкодження з матеріальними збитками.

Водій БМВ перебував у стані алкогольного сп’яніння. Результат огляду на стан сп’яніння становив 1,84 проміле, що в 9 разів вище допустимої норми.

На порушника склали два адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У суді обидва протоколи об’єднали в одну справу.

У судовому засіданні водій БМВ не визнав своєї провини. Пояснив, що того дня вживав алкогольні напої, близько 100 грам горілки, та лікарські засоби, тому за кермо не сідав. Стверджував, що за кермом перебувала інша особа.

Втім, дослідивши матеріали справи, в тому числі відеозаписи з нагрудних камер поліцейських та пояснення потерпілої водійки “Тойоти”, суд прийшов до висновку, що провина керманича БМВ доведена в повному обсязі.

Отож, у підсумку Івано-Франківський міський суд постановив водія автомобіля “БМВ Х5” визнати винним у вчиненні порушень ст. 124 і ч. 1 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Водій БМВ не погодився із цим рішенням і подав апеляційну скаргу, однак Апеляційний суд відхилив її, залишивши постанову суду першої інстанції без змін.

Читайте також:
На Рожнятівщині п’яний водій “Мітсубісі” заїхав у кювет і отримав 17000 грн штрафу