неділя , 05.05.2024

У Делятині п’яний водій ЗАЗу скоїв аварію і отримав за це 15 діб арешту

Надвірнянський районний суд призначив покарання для водія, який у стані алкогольного сп’яніння скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як зазначається у матеріалах справи, подія трапилася 4 січня 2023 року у селищі Делятин Надвірнянського району. На вулиці 16 Липня водій легкового автомобіля марки ЗАЗ не вибрав безпечної швидкості руху, не впорався з керуванням, виїхав на зустрічну смугу та допустив зіткнення з вантажівкою “ДАФ”.

Після скоєного керманич легковика не зупинився і продовжив далі рух. Згодом його зупинили поліцейські і виявили, що винуватець автопригоди перебуває за кермом у стані алкогольного сп’яніння.

Результат огляду на стан сп’яніння – 2,39 проміле, що майже в 12 разів вище допустимої норми.

Водій з результатом алкотесту погодився і зізнався, що перед тим, як сісти за кермо, випив дві пляшки пива.

На порушника склали три адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП), за ст. 122-4 КУпАП (залишення місця ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У суді усі три протоколи об’єднали в одну справу.

У судовому засіданні водій ЗАЗ визнав свою провину у скоєнні автопригоди та у нетверезому кермування, але не визнав провини у втечі з місця ДТП. Пояснив, що внаслідок зіткнення було пошкоджено лише дзеркало на його автомобілі. Він не надав цьому особливого значення і поїхав далі, однак згодом був зупинений поліцейськими. Втім, суддя це пояснення не взяла до уваги.

Дослідивши матеріали справи, Надвірнянський районний суд постановив водія автомобіля ВАЗ визнати винним у вчиненні порушень ст. 124, ст. 122-4 і ч. 1 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді 15 діб адміністративного арешту. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
У Ямниці водій ВАЗу попався нетверезим поліції і отримав 34000 грн штрафу