субота , 27.04.2024

Росіяни обстріляли кафе-магазин на Харківщині: 49 загиблих

Росіяни сьогодні, 5 жовтня, обстріляли цивільний об’єкт у селі Гроза Куп’янського району Харківської області. Попередньо відомо про 49 загиблих.

Про це повідомили голова Харківської ОВА Олег Синєгубов, президент Володимир Зеленський у Telegram та Офіс генпрокурора.

“Близько 13:15 (за даними прокуратури 13:25 -ред.) росіяни обстріляли кафе та магазин у с. Гроза Куп’янського району, де було багато цивільних людей.

Зараз на місці продовжують працювати рятувальники. Станом на зараз з-під завалів дістали тіла 48 загиблих людей, серед них хлопчик 6 років.

6 людей, в тому числі 1 дитина, отримали поранення. Медики надають їм необхідну допомогу. Рятувальні роботи на місці тривають”. – йдеться у повідомленні Синєгубова.

Прокуратура Харківської області станом на 16 годину повідомляє про 49 загиблих і 7 поранених.

Очільник МВС Ігор Клименко в ефірі національного телемарафону повідомив, що в кафе-магазині відбувалися поминки, на які зібралася ледь не третина села (за даними перепису там зареєстровано 330 мешканців).

Президент Володимир Зеленський висловив співчуття всім, хто втратив рідних і близьких та вкотре наголосив, що російський терор потрібно зупинити. Глава держави зазначив, що зараз говорить із європейськими лідерами про посилення української ППО, посилення воїнів.

“Показово жорстокий російський злочин – удар ракети по звичайному продуктовому магазину, абсолютно свідомий теракт. Купʼянський район на Харківщині. Станом на цей час відомо про більш ніж 48 загиблих. Мої співчуття! Надається допомога пораненим…

А терористам – відповімо. Абсолютно справедливо. І потужно.

Усі, хто допомагає Росії обходити санкції, злочинці. Усі, хто підтримує Росію досі, підтримує зло. Цей і подібні теракти потрібні Росії лише для одного: зробити свою геноцидну агресію новою нормою для всього світу. І я дякую кожному лідеру, кожному народу, який підтримує нас у захисті життя!” – зазначив Володимир Зеленський.

Читайте також:
Росіяни вдарили артилерією по Костянтинівці: 17 загиблих та 32 поранених