неділя , 28.04.2024

На Прикарпатті родовище вапняку продали на електронних торгах за мільйон гривень

Відбувся електронний аукціон, на який виставили спецдозвіл на користування надрами на Івано-Франківщині. Мова про родовище вапняку біля сіл Стриганці і Довге, що на Тисмениччині.

За понад мільйон спецдозвіл на вивчення, розробку і промисловий видобуток вапняку придбало ТзОВ Стриганецький кар’єр.

Як повідомляє Державна служба геології та надр України, провели шості аукціони, на які виставили 9 лотів – спецдозволів на розробку корисних копалин. Серед них – спеціальний дозвіл на користування надрами – ділянка Стриганецька, площа Центральна та площа Південна.

«Ми спостерігали за конкурентними змаганнями учасників торгів, які прозоро, в чесній боротьбі отримали право придбати спеціальні дозволи на користування надрами”, – зазначив голова Держгеонадр Роман Опімах.

Е-аукціони проходили в системі Прозорро.Продажі. На торгах за лот “ділянка Стриганецька, площа Центральна та площа Південна” змагалися двоє учасників торгів – ФОП Олег Харченко та ТзОВ Стриганецький кар’єр. Стартували з ціни трохи більше пів мільйона гривень.

Переможцем визнаний ТзОВ Стриганецький кар’єр. Очікуєься підписання договору.

За 1 051 000 грн підприємство придбало ділянку, що знаходиться між селами Стриганці і Довге Івано-Франківського району Івано-Франківської області. Ділянка складається з двох площ – Центральної та Південної. Вид корисної копалини – вапняк. Вид користування надрами – геологічне вивчення, у тому числі дослідно-промислова розробка, корисних копалин з подальшим видобуванням корисних копалин (промислова розробка родовищ). Термін – 20 років.

На Прикарпатті Стриганецький кар’єр з вапняком вже розробляє компанія «Стриганецький кар’єр». Підприємство розташоване на території двох сіл Івано-Франківської області – Довге і Стриганці.

Читайте також:
Сонячна енергія для бізнесу: Вплив на зниження витрат та імідж компанії