середа , 01.05.2024

На Прикарпатті повідомлено про підозру учаснику окупаційного угруповання “каскад”

Підозрюваний перейшов на бік ворога ще до початку повномасштабного російського вторгнення та разом із окупантами досі воює проти Сил оборони України.

Про це інформують у прес-службі Івано-Франківської обласної прокуратури.

“За процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури мешканцю Донеччини повідомлено про підозру за фактом державної зради, коларабоційній діяльності, участі у незаконних збройних формуваннях та терористичній організації (ч.ч. 1,2 ст. 111, ч. 7 ст. 111-1, ч. 1 ст. 258-3, ч. 2 ст. 260 КК України)”. – йдеться у повідомленні.

За даними слідства, підозрюваний перейшов на бік ворога ще до початку повномасштабного російського вторгнення та разом із окупантами досі воює проти Сил оборони України.

У березні 2019 року він вступив на військову службу до незаконного збройного формування терористичної організації «днр». З військом званням «молодший сержант» він зайняв посаду командира відділення у так званому оперативно-бойовому тактичному формуванні «каскад», що координується російською федерацією.

Це один із підрозділів, який знищував Маріуполь та брав в полон українських захисників.

У червні 2023 року під час боїв з українськими військовими на Запорізькому напрямку підозрюваний отримав поранення. Наразі він  перебуває на лікуванні у військовому госпіталі в Донецьку.

Спеціальне досудове розслідування проводиться слідчими Управління СБУ в Івано-Франківській області.

Читайте також:
У Франківську затримали агітаторку, яка переконувала, що війну розпочали українці