неділя , 28.04.2024

На Прикарпатті п’яна жінка побила свою дитину металевим предметом

6-річного хлопчика з численними гематомами, у супроводі співробітників ювенальної превенції, госпіталізували до Івано-Франківської обласної дитячої лікарні.

А 27-річну матір правоохоронці доставили до місцевого райвідділу поліції.

Про це сьогодні, 8 жовтня, інформують у прес-службі Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області.

На лінію «102» надійшло повідомлення від мешканця Косівського району, який повідомив, що сусідській дитині наносять тілесні ушкодження.

На місце негайно виїхали ювенальні правоохоронці та наряд групи реагування патрульної поліції. 6-річного хлопчика поліцейські виявили в будинку з численними гематомами. Його одразу доставили до лікувального закладу.

Поліцейські встановили, що дитину побила 27-річна матір, ймовірно металевим предметом. Жінка була напідпитку. Правоохоронці освідчили мешканку, виявили 1,7 проміле алкоголю в крові.

Мешканку Тернопільської області, яка наразі проживає на Прикарпатті, доставили до місцевого райвідділу поліції. Свої дії вона пояснити не змогла.

Загалом у жінки четверо дітей. 8-річного хлопчика та 8-місячних двійнят ювенали вилучили. Вони наразі також перебувають у медичному закладі. Невдовзі вирішуватиметься питання про їх подальше влаштування.

Відомо, що у 2019 році поліцейські уже притягували матір до відповідальності за неналежне поводження з дітьми. Водночас правоохоронці встановили, що на соціальному обліку сім’я не перебувала. Жодних скарг на батьків не поступало.

Поліцейські розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 122 (Умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України. Найсуворіше покарання, що передбачає санкція статті – позбавлення волі до трьох років.

Читайте також:
Зниклих франківських підлітків розшукали аж на Донеччині