неділя , 28.04.2024

На Івано-Франківщині ведмідь напав на коня

В урочищі Плоска Солотвинської громади Івано-Франківського району бурий ведмідь вийшов з лісу і напав на коня, завдавши йому глибоких ран.

Власниця постраждалої тварини Марія К. підтвердила випадок і повідомила, що на щастя, ветеринарам вдалось врятувати коня. Про це інформують в Івано-Франківській обласній організації УТМР.

“Вірогідніше за все, це був ведмідь-шатун, у якого або не вистачає вітамінів в організмі, або, що більш ймовірно, він був поранений браконьєрами. У такому стані тварина стає розлючена і втрачає контроль, – розповідає фахівець з великих хижаків, голова Івано-Франківської оборганізації УТМР Михайло Лущак. – І в нашій області це непоодинокі випадки, не кажучи вже про всі Карпати. У попередні роки були напади ведмедів і на людей: в Рожнятівському районі на жінку напав поранений ведмідь, в Косівському районі стався напад на чоловіка, в Надвірнянському – при зустрічі з цим хижаком людина загинула. А напади ведмедя на свійських тварин навіть ніхто не рахує. Раніше облік вівся, за загибель свійських тварин від ведмедя були компенсації, нині це все скасовано”.

В УТМР застерігають всіх, хто живе на околицях лісів чи подорожує Карпатами, пам’ятати, що тут мешкає найбільший хижак Європи – бурий ведмідь і зустріч з ним може бути дуже небезпечною.

Читайте також:
На Івано-Франківщині загорілася вантажівка, яка перевозила деревину (ФОТО)