п’ятниця , 03.05.2024

Екстрім у Києві: мотузкові парки, скеледроми, роуп-джампінг та стрибки з парашутом

Для любителів екстриму, є де розгулятися. Хто любить активний відпочинок, і хоче спробувати свої сили, можна пройтися мотузковими етапами або підкорити скеледром.

А особливо безстрашні можуть зробити стрибок із парашутом чи спробувати роуп-джампінг. Сайт “My-Kiev.com” пропонує підбірку у Києві та області, де можна екстремально провести час.

Роуп-джампінг

Роуп-джампінг – екстремальний вид спорту, який може спробувати кожен. Особливої підготовки тут не потрібно. Потрібно лише пройти інструктаж перед стрибком. У Києві зайнятися роуп-джампінгом можна на кількох майданчиках. На Льодовій Арені проходять стрибки із 25 м висоти. У лісопарку «Буферний парк Виноградар» стрибки проходять із пожежної каланчі, висотою 40 м. Піднімаються на каланчу металевими сходами. Також організовуються стрибки із Пішохідного мосту (26 метрів). І ще одне популярне місце для роуп-джампінгу у Києві — Гідропарк, де відбуваються стрибки з 40-метрової вежі.

Стрибки з парашютом

Звісно, наразі це неможливо, адже польоти не проводяться. Втім, по її закінченню ці розваги, скоріш за все, знову будуть дуже популярними. Тому зберігайте собі ці відомості “на потім”.

На аеродромі «Чайка» можна зробити свій перший стрибокз парашутом, а якщо сподобається, серйозно зайнятися парашутним спортом. На аеродромі також працює школа парашутних стрибків, де навчають у тому числі й груповій акробатиці у повітрі. Перший самостійний стрибок здійснюється із круглим десантним парашутом D-5, D-6. Перед стрибком обов’язково проходження медичної комісії та інструктажу. Також вперше можна зробити стрибок у тандемі з інструктором з висоти 4200 м.ʼ

На аеропорті «Бородянка» кожен охочий теж може здійснити незабутній стрибок із парашутом. Свій перший стрибок можна зробити самостійно або у тандемі з інструктором. Самостійні стрибки проходять із круглими парашутами з висоти 800 м, вільне падіння за такого стрибка становить 2-3 с. Парашути: Д-5, Д-6, Д-1-5У. Більш екстремальний варіант першого самостійного стрибка – стрибок з парашутом типу «Крило» з висоти 1000 м. Вільне падіння – 1 секунда. Для всіх, хто боїться стрибати самостійно, можна стрибнути в тандемі з інструктором з висоти 4200 м. При такому стрибку ви хвилину пролетите у вільному польоті.

Мотузковий парк X-Park

У парку Дружби Народів розташований один із найпопулярніших київських мотузкових парків, Х-парк. Сюди приходять дорослі та діти. Мотузкові етапи розташовані на висоті від 1,5 до 12 метрів. Парк працює з 11:00 до 20:00. Також на території мотузкового парку є скеледром. А після активного відпочинку можна відпочити у Гріль-зоні, де знаходиться близько 50 альтанок, наметів та наметів, розраховані на різну кількість людей. Також на території парку є магазини та кафе.

Адреса: парк Дружби Народів

Сайт: http://xpark.kiev.ua

Мотузковий парк «Лазалка»

У «Гідропарку» знаходиться мотузковий парк «Лазалка». Тут є маршрути, що розташовані на різній висоті. Є дитячий маршрут (висота 1 метр), маршрут «Швидка панда» (3 метри), маршрут «Спайдермен» – найвищий, для дорослих, висота – 6 метрів. На території мотузкового парку «Лазалка» організовують корпоративи, дитячі та дорослі свята. А також є знижки для великих компаній. Парк працює з 11.00 до 19.00 у будні, з 10.00 до 20.00 у вихідні дні.

Адреса: станція метро «Гідропарк»

Сайт: http://lazalka.com