неділя , 05.05.2024

2,9 проміле: у Делятині нетверезий водій “Жигулів” попався поліції і отримав 17000 грн штрафу

Надвірнянський районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як зазначається у матеріалах справи, факт порушення було зафіксовано 16 листопада 2022 року у смт. Делятин Надвірнянського району. Близько опівночі на вулиці Луги працівники поліції зупинили водія автомобіля “ВАЗ 21063”, який порушував вимоги комендантської години.

Під час спілкування та перевірки документів у керманича були помітні явні ознаки алкогольного сп’яніння. Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки зі згоди водія в установленому законом порядку.

Результат виявився позитивним. Драгер показав 2,9 проміле, що майже в 15 разів вище допустимої норми. Водій з отриманим результатом погодився, від можливості проходження повторного огляду у медичному закладі відмовився.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

Протокол направили для розгляду у Надвірнянський районний суд.

У судове засідання водій ВАЗу не з’явився, хоча був належним чином повідомлений про його дату, час та місце проведення. Тому справу розглянули без присутності особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали, Надвірнянський районний суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 21063” визнати винним у вчиненні інкримінованого адміністративного порушення і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 1 рік.

Читайте також:
У Долині водій “Пежо” за п’яну ДТП отримав 17000 грн штрафу