неділя , 28.04.2024

Євро-2024: збірна України у матчі відбору зіграла в нічию з Англією

Свіжі новини футболу: сьогодні, 9 вересня, у домашньому матчі відбору на Євро-2024 національна збірна України у польському місті Вроцлаві приймала збірну Англії.

Поєдинок завершився з рахунком 1:1.

Англійці, як і слід було очікувати, з перших хвилин зустрічі заволоділи ініціативою та намагалися атакувати, створюючи раз за разом небезпечні моменти.

Втім, наші хлопці зробили неймовірне. Перше, що їм вдалося, це тримати м’яч у ногах і змушувати суперника трохи бігати на холостих обертах.

А тримаючи м’яч, підопічним Сергія Реброва вдавалося час від часу переходити в атаку. Фактично за всю гру наша команда створила лише один по справжньому небезпечний момент, але скористалася ним сповна.

На 26-ій хвилині зустрічі Судаков, Циганков і Конопля розіграли блискучу комбінацію, розтягнувши суперника по правому флангу, і передали м’яч на Мудрика у центр штрафного майданчика. Втім, більш досвідчений Олександр Зінченко, який підключився до атаки, встиг швидше і влучним ударом відправив м’яч у ворота Пікфорда – 1:0.

Після пропущеного м’яча англійці помітно занервували та все ж зуміли відігратися іще до свистка на перерву. На 41-ій хвилині у їх складі відзначився Уокер – 1:1.

У другому таймі картина гри суттєво не змінилася. Англійці продовжували атакувати, українці уважно грали в обороні, вичікуючи свого моменту.

Гаряче біля наших воріт було на 85-ій хвилині зустрічі. Магвайр підключився до атаки і, дограючи епізод до останнього, врізався у Бущана. Захисник англійців був справді близьким до того, щоб поламати ноги нашому голкіперу, за що й справедливо отримав жовту картку, але шансів забити гол у нього не було, оскільки Бущан першим опинився на м’ячі.

Загалом у другому таймі збірна Англії хоч і володіла територіальною перевагою, та по справжньому небезпечних моментів у неї було не так вже й багато.

Отож, у підсумку бойова нічия – 1:1. І це безперечно позитивний результат для нашої команди, адже збірна Англія впродовж останніх кількох років виглядає надзвичайно потужно. Плюс останніх два поєдинки наша команда програла англійцям по всіх параметрах – 4:0 у чвертьфіналі Євро-2020 і 2:0 у першому турі відбору на Євро-2024 (у Лондоні англійці забили два м’ячі у першому таймі і у другому таймі з легкістю довели матч до перемоги).

У сьогоднішньому матчі у Вроцлаві було все по-іншому. Була боротьба, іноді дуже жорстка з боку обох команд, були нерви, суперечки і жовті картки.

З турнірної точки зору ситуація наразі така. Лідирує збірна Англії – після 5 зіграних матчів у неї 13 очок. Українці, до речі, стали першими, хто на цьому турнірі зумів в англійців відібрати очки.

У збірної України після 4 зіграних матчів 7 очок. В Італії після двох зіграних матчів 3 очки. Сьогодні ввечері вони в гостях грають проти Північної Македонії.

У македонців 3 очки після трьох матчів, і в Мальти 0 очок після чотирьох матчів.

Тож збірній Англії за перше місце ще доведеться поборотися і в цьому плані буде дуже важливим її домашній матч проти італійців. Італія ще надто мало ігор зіграла, але ймовірно саме вона буде основним суперником нашої збірної у боротьбі за друге місце у групі.

Свій наступний поєдинок наша команда проведе 12 вересня в гостях саме проти збірної Італії і позитивним у ньому буде будь-який результат, окрім поразки.

Читайте також:
Україна – Англія: анонс матчу та прогнози букмекерів