субота , 27.04.2024

У Надвірній водій мопеда за нетверезу їзду отримав 34000 гривень штрафу

Надвірнянський районний суд призначив покарання для водія, який повторно впродовж року керував транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння.

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 5 листопада 2022 року у селі Пнів Надвірнянського району. Вранці, близько 09:20, на вулиці Січових Стрільців працівники поліції зупинили водія мопеда “Сузукі”, який порушував правила дорожнього руху.

Під час спілкування та перевірки документів поліцейські помітили у керманича явні ознаки алкогольного сп’яніння.

Від проходження огляду на стан сп’яніння водій мопеда відмовився на місці зупинки та у медичному закладі, чим порушив п. 2.5 Правил дорожнього руху.

Вказане порушення вчинено повторно протягом року.

Тож на водія мопеда склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судове засідання водій двоколісника не з’явився, хоча був належним чином повідомлений про його дату, час та місце проведення. Тому справу розглянули без присутності особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали, Надвірнянський районний суд постановив водія мопеда “Сузукі” визнати винним у вчиненні порушення ч. 2 ст. 130 КУпАП і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень.

Порушник не отримував водійського посвідчення, тому суд не позбавив його права керування транспортними засобами.

Читайте також:
У Франківську водій “Ланоса” збив жінку-пішохода