субота , 04.05.2024

У Бурштині водій “Опеля” вживав алкоголь після скоєння ДТП і отримав 34000 грн штрафу

Галицький районний суд призначив покарання для водія, який вживав алкогольні напої після скоєння дорожньо-транспортної пригоди.

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 27 серпня 2022 року у місті Бурштин. Ввечері, близько 22:30, на вулиці Січових Стрільців водій автомобіль “Опель Астра” проявив неуважність та, рухаючись заднім ходом, допустив зіткнення з припаркованим автомобілем “Сітроен Берлінго”. У результаті ДТП транспортні засоби отримали механічні ушкодження з матеріальними збитками.

Водій “Опеля” після скоєння автопригоди до з’ясування усіх обставин події вживав алкогольні напої. Опісля цього проводився огляд на стан сп’яніння. Результат – 3,16 проміле, що майже в 16 разів вище допустимої норми.

На порушника склали два адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 4 ст. 130 КУпАП (вживання алкогольних напоїв після ДТП або після законної вимоги поліцейського про зупинку до проведення огляду на стан сп’яніння).

У суді обидва протоколи об’єднали в одну справу.

У судові засідання водій “Опеля” кілька разів не з’явився, тому справу розглянули без його присутності.

Дослідивши матеріали, Галицький районний суд постановив водія автомобіля “Опель Астра” визнати винним у вчиненні порушень ст. 124 і ч. 1 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки.

Читайте також:
У Болехові нетверезий водій “Фольксвагена” в’їхав у капличку і отримав 17000 грн штрафу