понеділок , 29.04.2024

Понад два проміле: у Долині водій автомобіля “Хюндай” за нетверезу їзду отримав 17000 грн штрафу

Долинський районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 24 листопада 2022 року у місті Долина. Близько першої години дня на вулиці Обліски працівники поліції зупинили водія автомобіля “Нyndai Coupe”.

Під час спілкування та перевірки документів правоохоронці помітили у керманича явні ознаки алкогольного сп’яніння. Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки транспортного засобу. Результат виявився позитивним – драгер показав 2,36 проміле, що майже в 12 разів вище допустимої норми.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння або під впливом лікарських препаратів).

У першому судовому засіданні водій автомобіля “Хюндай” не визнав своєї провини, заявив, що не керував транспортним засобом. Однак після перегляду відеозаписів з нагрудних камер поліцейських чоловік попросив відкласти розгляд справи.

Однак на друге судове засідання чоловік уже не з’явився, тому довелося розглядати справу уже без його присутності.

Дослідивши матеріали, Долинський районний суд постановив водія автомобіля “Нyndai Coupe” визнати винним у вчиненні порушення ч. 1 ст. 130 КУпАП і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Читайте також:
У Надвірнянському районі п’яний водій Daewoo скоїв ДТП і отримав 17000 грн штрафу