вівторок , 30.04.2024

Поліція затримала шахрая, який видурив у пенсіонерки гроші за схемою: “Ваш родич потрапив у біду”

Правоохоронці встановили особу 21-річного чоловіка, який ошукав мешканку Івано-Франківська.

Про це сьогодні, 19 вересня, інформують у прес-службі поліції Прикарпаття.

Оперативники Івано-Франківського районного управління поліції спільно зі співробітниками Управління карного розшуку ГУНП в Івано-Франківській області, тернопільськими колегами, затримали зловмисника за лічені години. Наразі правоохоронці встановлюють особу спільниці, яка причетна до протиправної діяльності.

18 вересня на лінію «102» звернулась 86-річна жителька Івано-Франківська. Вона розповіла, що до неї зателефонувала невідома жінка, яка повідомила, що її донька потрапила в дорожньо-транспортну пригоду, і потрібно терміново передати кошти на лікування. Пенсіонерка не перевірила інформацію одразу, а повірила словам аферистки. Невдовзі за грошима до неї прийшов невідомий чоловік. Ошукана заявниця передала йому 22 тисячі гривень та 200 доларів США. Згодом таки зрозуміла, що її ошукали та одразу зателефонувала до правоохоронців.

Поліцейські встановили особу підозрюваного, в ході проведених оперативно-розшукових заходів за лічені години затримали причетного до шахрайства молодика в Тернополі. Ним виявився 21-річний мешканець Львівської області, який нещодавно звільнився з місць позбавлення волі. Чоловік був судимий за грабіж та крадіжку.

У зловмисника вилучено всі кошти, здобуті шахрайським способом та інші речові докази.

Фігуранта поліцейські затримали в порядку ст. 208 Кримінально – процесуального кодексу України. Вирішується питання повідомлення про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Невдовзі суд обере запобіжний захід.

Читайте також:
У жительки Бурштина аферисти виманили 72000 гривень