неділя , 28.04.2024

На Прикарпатті заблокували “зелений коридор”, яким ухилянтів переправляли у Румунію

«Зелений коридор» діяв в гірській частині Прикарпаття. Його організували троє фігурантів. Їх протиправну діяльність оперативно викрили та зупинили поліцейські спільно зі співробітниками УСБУ в Івано-Франківській області.

Про це сьогодні, 13 вересня, повідомили у прес-службі поліції Прикарпаття.

Групі осіб слідчі уже повідомили про підозру. Процесуальне керівництво у справі здійснює Івано-Франківська спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону.

Слідчі встановили, що злочинну схему з незаконного переправлення військовозобов’язаних чоловіків організував 39-річний мешканець Чернівецької області. До незаконної діяльності він залучив ще двох спільників, одна з них – жінка. Вона допомагала з пошуками клієнтів, а також консультувала їх.

Другий спільник транспортував «ухилянта» до визначеного організатором місця. Це – гірський масив, що знаходиться за декілька кілометрів від державного кордону. Надалі організатор отримував кошти від клієнта та транспортував його до кордону. А уже звідти вони пішки переходили на територію Румунії. Коштувала така «мандрівка» від 2,5 до 3 тисяч доларів.

Поліцейські провели обшуки у зловмисників. Вилучили численні речові докази, які вони використовували у своїй протиправній діяльності: мобільні телефони, гірський мотоцикл, зошити з чорновими записами, банківські картки тощо.

За фактом організації незаконного переправлення військовозобов’язаних чоловіків через державний кордон трьом фігурантам повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України.

Зловмисникам загрожує позбавлення волі на строк від 7 до 9 років з конфіскацією майна.

Наразі поліцейські встановлюють інших осіб, які можуть бути причетними до незаконної діяльності злочинної групи, а також «ухилянтів», яких уже переправили за кордон.

Читайте також:
На кордоні з Румунією затримали трьох ухилянтів з Івано-Франківщини