неділя , 28.04.2024

Калуський репер Джонні Дивний презентує міні-альбом

Репер з Калуша – Джонні Дивний презентує міні-альбом “Фартлек”.

Більшою мірою він був написаний до повномасштабного вторгнення, та допрацьовувався під час турів артиста в складі Kalush Orchestra. 

“У цьому релізі я хочу показати всім, як звучить калуський реп. Я пам’ятаю, хто я та звідки. Є альтернатива масовому репу з Калуша і я хочу нагадати всім, що західна столиця жанру знаходиться саме там. Цю тему я продовжу розкривати і в окремому проєкті, до якого вже залучено чимало яскравих артистів”, – ділиться Джонні Дивний. 

“Фартлек” – це п’ять треків, об’єднані спортивною естетикою. Це простежується як в назвах (“Спурт”, “Великі перегони”, “Марафон”, “Спринт”), так і в ліриці та метафорах – реп-гра порівнюється з олімпіадою. А обкладинка альбому – відсилка до давньої Еллади, як символу заснування змагань.

“Фартлек – метод тренування у бігу, що полягає в зміні швидкості пересування в процесі тривалого безперервного бігу. Мені подобається такий підхід. Тому я змінюю швидкості, але тримаюсь у реп-марафоні дуже багато років”, – пояснює Джонні Дивний.

Особливого значення автор надає трекові “Лого Заводу” – це фіт з гуртом Ціна Ритму, в якому закладено чимало посилань та символізмів.

За задумом артиста, реліз жанрово відповідає терміну «український реп», але в ньому можна почути відлуння smooth trap, phonk, hip-hop, rap.

Над музикою працювали: Zbaraski, JOINTJAY, GIANTKEY.

Слухати трек
https://bfan.link/fartlek

Читайте також:
Трек-заклик до внутрішньої чесності: STASYA випускає містичну роботу “Не ходи в ліс”