понеділок , 29.04.2024

В Івано-Франківську понад 250 учасників вийшли на забіг у вишиванках (ФОТО)

На Франківщині до Дня Незалежності України всі охочі бігуни зібралися разом для патріотичної та важливої події року – благодійного забігу “Вишиванка IF RUN 2023”.

Гонка, що об’єднала спорт, патріотизм та благородні цілі, відбулася на міському озері в Івано-Франківську.

Дорослі бігуни вибирали між дистанціями 3 та 9 км. Діти також отримали можливість взяти участь у заході, пробігши 50, 100 або 200 метрів, залежно від віку та бажання.

В забігу взяли участь військовослужбовці 50 полку імені полковника Семена Височана Національної Гвардії України, які завжди стоять на сторожі національної безпеки. Франківські гвардійці приєдналися до забігу на безоплатній основі, демонструючи не лише свою фізичну підготовку, але й невербальний символ підтримки для всіх, хто зараз захищає країну.

«Такі події підтримують дух товариства та відчуття гордості за свою країну. Вони нагадують нам, що ми всі – частини чогось більшого, і наша спільна підтримка має величезне значення. Такий забіг є можливістю не лише підтримати побратимів, а й показати, що ми готові приймати виклики та разом подолати будь-які перешкоди», – ділиться думками гвардієць Максим.

Відома бігунка та тренерка Неля Непорадна, ініціаторка забігу, цього року зібрала понад 250 учасників на старті забігу. Зібрали та передали військовим Прикарпаття близько 150 тисяч гривень.

Читайте також:
Загадковий виконавець, чиї пісні регулярно співає Олександр Усик, та новий трек якого посів ТОП-1 серед українських пісень в Apple music