неділя , 05.05.2024

У Снятині водій “копійки” за нетверезу їзду отримав 34000 грн штрафу

Снятинський районний суд призначив покарання для водія, який повторно протягом року керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 25 вересня 2022 року у селі Драгасимів Снятинської міської громади. Ввечері, близько 21:30, працівники поліції зупинили водія автомобіля “ВАЗ 2101” (“Жигулі”, “копійка”), який перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки в установленому законом порядку. Результат виявився позитивним. Драгер показав 1,27 проміле, що в 6 разів вище допустимої норми.

Вказане порушення вчинено повторно впродовж року. На водія “копійки” склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судове засідання керманич “Жигулів” не з’явився, причини неявки не повідомив, тому справу розглянули без присутності особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали, Снятинський районний суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 2101” визнати винним у вчиненні порушення ч. 2 ст. 130 КУпАП і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки.

Читайте також:
Понад 4 проміле: у Тлумачі спіймали і покарали нетверезого водія “Жигулів”