понеділок , 29.04.2024

У Снятині п’яний водій “Жигулів” скоїв аварію і втік з місця події. Як покарали порушника

Снятинський районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння і скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 13 листопада 2022 року у місті Снятині. Ввечері, близько 20:00, водій автомобіля “ВАЗ 21053” (“Жигулі”) при зустрічному роз’їзді не дотримався безпечного бокового інтервалу та допустив зіткнення з автомобілем марки “Тойота”.

У результаті ДТП транспортні засоби отримали механічні ушкодження з матеріальними збитками. Винуватець зіткнення залишив місце події. Згодом його розшукали поліцейські і виявилося, що водій ВАЗу має явні ознаки алкогольного сп’яніння.

Від проходження огляду на стан сп’яніння на місці зупинки та у медичному закладі керманич “Жигулів” відмовився.

На порушника склали три адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП), за ст. 122-4 (залишення місця ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У суді усі три протоколи об’єднали в матеріали однієї справи.

У судовому засіданні водій водій ВАЗу зазначив, що керуючи автомобілем не відчув удару, тому не зупинився, а поїхав далі. Вказав, що ніякого відношення до дорожньо-транспортної пригоди не має.

З оглянутого у судовому засіданні відеозапису вбачається, як керманич “Жигулів” розповідає працівникам поліції, що рухався автомобілем по місту та проїхав на зелене світло світлофора, а інший автомобіль їхав на жовтий сигнал світлофора. Не зупинився, оскільки не відчув удару зіткнення. Пояснив, що вживав алкогольні напої в обід на святкуванні дня народження в товариша.

Однак, в подальшому відмовився від своїх пояснень та у присутності свідків відмовився від проходження огляду на стан сп’яніння за допомогою приладу “Драгер” та в медичному закладі, оскільки не є водієм. Висловлювався нецензурною лексикою в сторону працівників поліції, погрожував їм фізичною розправою, намагався втекти з місця складання протоколу про адміністративне правопорушення. Від підписання та отримання протоколу теж відмовився.

Дослідивши усі матеріали справи, Снятинський районний суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 21053” визнати винним у вчиненні інкримінованих адміністративних порушень і призначив йому покарання за найбільш серйозне із числа вчинених порушень, а це за ч. 1 ст. 130 КУпАП.

Призначене покарання: штраф у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Читайте також:
Майже три проміле: у Рогатинській громаді п’яний водій “Фольксвагена” скоїв аварію