вівторок , 07.05.2024

У Рожнятові водій “Жигулів” за нетверезу їзду отримав 51000 грн штрафу

Рожнятівський районний суд призначив покарання для водія, який втретє впродовж року керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 11 вересня 2022 року. На автодорозі між селами Луги та Суходіл Калуського району поліцейські зупинили водія автомобіля “ВАЗ 21063”.

Під час спілкування та перевірки документів правоохоронці помітили у керманича ознаки алкогольного сп’яніння. Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки. Результат позитивний – 0,43 проміле. Нагадаємо, допустима норма 0,2 проміле.

Водій “Жигулів” раніше двічі протягом року притягувався до відповідальності за нетверезу їзду.

Тому цього разу на нього склали адміністративний протокол за ч. 3 ст. 130 КУпАП (третє впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судове засідання керманич ВАЗу не з’явився, тому справу розглянули без його присутності.

Дослідивши матеріали, Рожнятівський районний суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 21063” визнати винним у вчиненні порушення ч. 3 ст. 130 КУпАП і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 51000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 10 років.

Суд не застосував покарання у вигляді конфіскації транспортного засобу, оскільки автомобіль, яким керував порушник, належить іншій особі.

Читайте також:
У Франківську п’яний водій “Шкоди” в’їхав у фасад будинку. Як покарали порушника?