четвер , 02.05.2024

У Рожнятові водій автомобіля “Хюндай” за нетверезу їзду отримав 34000 грн штрафу

Рожнятівський районний суд призначив покарання для водія, який повторно протягом року керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 16 серпня 2022 року у селищі Перегінське. Ввечері, близько 23:30, працівники поліції зупинили водія автомобіля “Хюндай Соната”, який перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Від проходження огляду на стан сп’яніння на місці зупинки та у медичному закладі керманич відмовився в установленому законом порядку, чим порушив п. 2.5 Правил дорожнього руху.

Вказане порушення вчинено повторно впродовж року.

На водія автівки “Хюндай” склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне протягом року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння або під впливом лікарських препаратів).

У судові засідання керманич двічі не з’явився, причини неявки не повідомив, тому справу розглянули без присутності особи, яка притягується до відповідальності.

Розглянувши матеріали, Рожнятівський районний суд постановив водія автомобіля “Хюндай Соната” визнати винним у вчиненні інкримінованого адміністративного порушення і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки.

Суд не застосував додаткового покарання у вигляді оплатного вилучення транспортного засобу, оскільки автомобіль “Хюндай Соната” належить іншій особі.

Читайте також:
Пив горілку і пиво: у Тисмениці водій ВАЗу за п’яну їзду отримав 17000 грн штрафу