неділя , 28.04.2024

У Калуші водій “Опеля” за їзду “під кайфом” отримав 34000 грн штрафу

Калуський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який повторно протягом року керував автомобілем у стані сп’яніння.

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 28 жовтня 2022 року у селі Довгий Войнилів Калуського району. Працівники поліції зупинили водія автомобіля “Опель Астра”, який перебував за кермом, маючи явні ознаки наркотичного сп’яніння.

Від проходження огляду на факт вживання наркотичних речовин водій в установленому законом порядку відмовився, чим порушив п. 2.5 Правил дорожнього руху.

Вказане порушення вчинено повторно впродовж року.

На водія “Опеля” склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне протягом року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судовому засідання адвокат водія просив закрити провадження у справі у зв’язку з відсутністю складу порушення ч. 2 ст. 130 КУпАП. Втім, розглянувши матеріали справи, суд прийшов до висновку, що провина водія повністю доведена.

Відтак, Калуський районний суд постановив водія автомобіля “Опель Астра” визнати винним у вчиненні інкримінованого адміністративного порушення і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки.

Водій не погодився з цим рішенням і подав апеляційну скаргу, однак безуспішно.

Читайте також:
Майже три проміле: у Тисмениці водій “Ауді” за п’яну їзду отримав 34000 грн штрафу