неділя , 28.04.2024

У Долині водій “Мітсубісі” за п’яну ДТП отримав 34000 гривень штрафу

Долинський районний суд призначив покарання для водія, який скоїв дорожньо-транспортну пригоду і при цьому повторно протягом року перебував за кермом у стані алкогольного сп’яніння.

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 18 жовтня 2022 року у місті Долина. На перехресті вулиць Стуса та Коваля водій автомобіля “Мітсубісі Оутлендер” під час руху заднім ходом не впевнився у безпечності свого маневру, не скористався допомогою сторонніх осіб та допустив зіткнення з автомобілем “Мерседес-Спринтер”.

У результаті ДТП транспортні засоби отримали механічні ушкодження з матеріальними збитками.

Водій “Мітсубісі” мав явні ознаки алкогольного сп’яніння. Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки. Результат позитивний – 1,46 проміле, що в 7 разів вище допустимої норми.

На порушника склали два адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У суді обидва протоколи об’єднали в матеріали однієї справи.

Водій “Мітсубісі” у судовому засіданні повністю визнав свою провину, розкаявся у вчиненому та просив суворо не карати. Пояснив, що розвертав автомобіль біля будинку, в якому проживає і допустив зіткнення з мікроавтобусом, водій якого викликав працівників поліції. Також вказав, що перед тим як сісти за кермо вживав настоянку на спирту. Просив у судовому засіданні не переглядати відеозаписи з нагрудних камер поліцейський, бо нема в цьому потреби, адже він і так визнає свою провину.

Отож, у підсумку Долинський районний суд постановив водія автомобіля “Мітсубісі Оутлендер” визнати винним у вчиненні порушень ст. 124 КУпАП і ч. 2 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки.

Читайте також:
У Тисменичанах п’яний водій “Сеату” заїхав у кювет. Як покарали порушника?