субота , 27.04.2024

Цього року закінчив 2 клас: що відомо про 8-річного Володю, якого вбив російський “Кинджал”

На Прикарпатті 11 серпня під час масованої атаки російськими “Кинджалами” загинув 8-річний хлопчик Володя Балабаник. Він отримав чисельні осколкові поранення внаслідок цього цинічного ракетного удару.

Мер міста Коломия, де жив Володя, наголосив, що у травні 2023 року хлопчик закінчив другий клас. Очільник міста також висловив співчуття рідним та близьким загиблого маленького українця.

Що відомо про загиблого хлопчика Володю

Міський голова Коломиї Богдан Станіславський зазначив, що Володя Балабаник народився в селі Ценява Івано-Франківської області. Згодом з батьками переїхав до міста Коломиї.

“Закінчив у нас садок, а потім пішов навчатись у ліцей №2. Цього року завершив другий клас”, – наголосив він.

Станіславський також сказав, що Володя був дуже допитливою, старанною та веселою дитиною. Смерть застала хлопчика, коли він перебував на подвір’ї й отримав численні осколкові поранення.

“Дитину намагались врятувати, але, на жаль. Це страшна та дуже болюча втрата”, – сказав мер Коломиї.

Він запевнив, що вся громада сумує з рідними та близькими хлопчика. Крім того, у Коломийській громаді оголосили 12 та 13 серпня дні жалоби за загиблим хлопчиком.

Про смерть хлопчика також висловилася і знайома родини Балабаник Оксана Шегда. Вона зазначила, що Володя народився 6 липня 2015 року, а всього в родині було троє дітей.

Шегда також розповіла, що у 2021 році батьки привели дитину до першого класу ліцею у Коломиї. Перший клас хлопчик закінчував онлайн.

“Війна забрала змогу у дітей повноцінно навчатися. У другому класі Володя навчався вдома з мамою. Батьки переживали за дітей і оберігали, їх в родині було троє”, – наголосила вона.

Знайома родина підкреслила, що в мами хлопчик завжди був гарним, розумним, чемним, а також маленьким помічником. До того ж діти Володю в класі дуже любили.

“Вчителька ласкаво називала його маленький комедіант, бо був веселий і життєрадісний. Сум у родині, у школі, у місті”, – зауважила Шегда.

Вона наголосила, що страшно подумати, що парта буде порожня, зошити й підручники залишаться загорнутими. Наостанок жінка побажала, щоб це миле дитя спочивало з Богом, а війна нарешті закінчилася.

Що відомо про ракетну атаку на Коломию

  1. Вранці 11 серпня російська армія випустила по Україні 4 ракети типу “Кинджал” з літаків МіГ-31К. Майже всі вони летіли у бік Прикарпаття.
  2. Коментуючи наслідки атаки, очільниця Івано-Франківської ОВА Світлана Онищук сказала, що один з хлопчиків став жертвою цієї атаки. Його ушпиталили у лікарню.
  3. Зрештою стало відомо, що лікарі понад 2 години боролися за життя хлопчика. Однак усі спроби з порятунку хлопчика – не допомогли.
  4. Атаку на Прикарпаття прокоментував і речник Повітряних сил Юрій Ігнат. Він зауважив, що всі ракети прямували на аеродром, де готували українських пілотів, які мали їхати вчитися на літаках F-16.

Читайте також:
У місті на Прикарпатті після ракетного обстрілу оголосили дводенну жалобу