понеділок , 29.04.2024

Прикарпатка Віталія Филипів стала чемпіонкою Європи з важкої атлетики (ВІДЕО)

Віталія Филипів з Коломиї, що на Івано-Франківщині, стала чемпіонкою Європи з важкої атлетики серед юніорів до 20 років. Свою перемогу спортсменка присвятила українським воїнам.

Чемпіонат Європи у Бухаресті тривав з 24 липня до 3 серпня. Віталія Филипів виступила на турнірі у ваговій категорії до 64 кг.

Спортсменка привезла із Бухареста три переможні відзнаки — золоту медаль за ривок, коли підняла 91 кг, срібну — за поштовх (114 кг), а також золоту медаль за сумою двоборств.

Віталія Филипів обійшла суперниць більш як із 15 країн. Срібною призеркою чемпіонату Європи стала спортсменка з Румунії, а бронзовою — з Франції.

Віталія Филипів навчається на четвертому курсі Коломийського навчально-наукового інституту Прикарпатського національного університету імені Стефаника. У важкій атлетиці вона — дев’ять років.

Першу перемогу Віталія Филипів отримала, коли їй було 11 років. Свої здобутки на першості Європи, каже атлетка, присвячує всім українським бійцям.

За успіхами вихованки тренер Микола Чабан спостерігав з України. Наставник каже: хвилювався та вірив у Віталію. З його слів, спортсменка зібралася духом і тепер має прямувати до нових перемог.

“Я сказав Віті: “За нас воюють наші воїни, вони гинуть за нашу державу. Будь ласка, зроби так, щоб їм віддячити. Завдяки їм ти маєш можливість тренуватися”. Я думаю, що це подіяло”, — розповідає Микола Чабан.

Віталія Филипів планує перемогти на чемпіонаті України з важкої атлетики, який у жовтні відбудеться в Коломиї, а також — взяти участь у чемпіонаті світу, який цьогоріч прийматиме Мексика.

Читайте також:
Як на Прикарпатті виготовляють дрони-камікадзе для фронту