неділя , 28.04.2024

Понад два проміле: у Калуші водій “Фольксвагена” за п’яну їзду отримав 17000 грн штрафу

Калуський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 18 вересня 2022 року у місті Калуші. Ввечері, близько 19:00, на вулиці Дзвонарській працівники поліції виявили водія автомобіля “Фольксваген Гольф”, який перебував за кермом у стані алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки за допомогою алкотестера. Результат – 2,45 проміле, що в 12 разів вище допустимої норми.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У судовому засіданні водій “Фольксвагену” не визнав своєї провини. Заявив, що не керував автомобілем, а лише стояв біля припаркованого транспортного засобу.

Інспектор поліції у судовому засіданні надала пояснення, прояснивши ситуацію з приводу того чи керував чоловік автомобілем. Вона пояснила, що автомобіль “Фольксваген Гольф” був припаркований на пішохідному переході в зоні дії знаку “Зупинка заборонена”. Дочекавшись повернення водія, поліцейські запропонували йому перепаркувати авто в належному місці.

Далі в процесі спілкування з порушником правил дорожнього руху у нього були виявлені явні ознаки алкогольного сп’яніння. Водій поводився агресивно, тому на місце події було викликано іще один наряд поліції. Згодом керманич пройшов огляд на стан сп’яніння і результат виявився позитивним.

Слова інспектора поліції підтверджує відеозапис з місця події, на якому зафіксовано порушення правил паркування, факт керування автомобілем та процедуру огляду на стан сп’яніння.

Отож, дослідивши матеріали справи, Калуський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “Фольксваген Гольф” визнати винним у вчиненні порушення ч. 1 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Водій не погодився із цим рішенням і подав апеляційну скаргу, однак безуспішно.

Читайте також:
Майже три проміле: у Рожнятові спіймали і покарали нетверезого водія “Жигулів”