понеділок , 29.04.2024

Наслідки негоди на Івано-Франківщині: повалені дерева та 33 населених пунктів без електроенергії

Станом на 09:00 ранку 23 серпня в Івано-Франківській області повністю без електропостачання залишалось 14 населених пунктів і 19 частково.

Про це пише Прикарпаттяобленерго.

Працівники «Прикарпаттяобленерго» займаються ліквідацією наслідків нічної грози та просять з розумінням поставитися до тимчасової відсутності світла.

“До слова, сильний дощ і шквальний вітер можуть стати причиною обірваного проводу. В такому випадку потрібно відійти на 8 метрів від проводу та повідомити про проблему кол-центр компанії за номером телефону 0 800 50 40 20. За можливості, залишайтеся на місці та інформуйте людей поруч про небезпеку”, – зазначили енергетики.

Особливо збитків негода наробила в Коломиї, про що повідомляє міський голова Богдан Станіславський.

“Гроза наробила лиха у Коломиї. Сильні пориви вітру повалили декілька дерев у місті. Зокрема, впало дерево у парку Трильовського, яке перекрило рух на вулиці Чайковського. На місці працюють всі відповідні служби. Також на вулиці Сагайдачного гілка впала на МАФ, на Мазепи дерево перекрило рух тротуаром, а на Валовій — виїзд із прибудинкової території. Локально підтоплені вулиці Степана Тарабалки, Андрія Чайковського, Валова, Шкрумеляка”, — пише Станіславський.

З його слів, комунальні служби працюють над ліквідацією наслідків негоди.

У коментарі Суспільному речниця Держслужби з надзвичайних ситуацій в області Христина Перцович повідомила, що через негоду рятувальники двічі виїжджали на прибирання повалених дерев. Інших звернень від жителів регіону не було.

Енергетики відновлюють пошкоджені лінії електропередач, тож просять жителів області з розумінням поставитися до тимчасової відсутності світла.

Читайте також:
На війні загинули десятеро захисників з Прикарпаття