п’ятниця , 03.05.2024

На війні загинули троє захисників з Івано-Франківщини

У бою з окупантом віддали своє життя за Україну троє воїнів з Прикарпаття.

Загинув старший солдат Назар Христан, 1989 р.н., уродженець села Іванівці Коломийської ТГ. Про це повідомляє Печеніжинська територіальна громада.

З 2018 року Назар проживав в селі Молодятин. Разом з дружиною виховували донечку, були щасливими та будували своє життя. Все змінилося з приходом війни. Його бойовий шлях розпочався ще до повномасштабного вторгнення, боровся з окупантами під час антитерористичної операції.

Інспектор прикордонної служби 2 категорії Назар Христан загинув 28 липня при виконанні заходів з відсічі збройної агресії в районі населеного пункту Курдюмівка Донецької області.

Про місце зустрічі та дату похорону повідомлять згодом.

Крім того, 29 липня на Луганщині загинув 20-річний Роман Приймак з Богородчанщини. Про це повідомив голова Богородчанської громади Ростислав Заремба.

“Ну як же так, Ромчик?! Лише тиждень тому зустрічалися з тобою , говорили, обіймалися. Клята війна… Роман Приймак, 2003 р.н., світла і добра дитина, а на війні – старший сержант, командир відділення Національної гвардії України. Поліг у бою 29 липня 2023 року внаслідок мінометного обстрілу біля с. Шипилівка Луганської області в районі Серебрянського лісництва. Вічна пам’ять і вічна слава герою!”,- написав Заремба.

На війні загинув житель села Келихів Заболотівської громади Блошко Іван – 1969р.н.

Заболотівська ТГ висловлює співчуття рідним та усім близьким Воїна з приводу непоправної втрати.

Читайте також:
На Прикарпатті водійка мотоцикла збила 74-річну жінку