понеділок , 29.04.2024

На Прикарпатті викрили групу осіб, які переправляли ухилянтів через кордон

На Прикарпатті викрили групу осіб, які переправляли ухилянтів через державний кордон, серед підозрюваних – депутат.

Про це сьогодні, 21 серпня, повідомили у прес-службі Івано-Франківської обласної прокуратури.

“За процесуального керівництва прокурорів Івано-Франківської обласної прокуратури повідомлено про підозру групі осіб, які організували незаконне переправлення чоловіків призовного віку через держкордон (ч. 3 ст. 332 КК України)”. – йдеться у повідомленні.

За даними слідства, четверо прикарпатців, серед яких  – депутат селищної ради, за грошову винагороду допомагали  військовозобов’язаним чоловікам перетнути українсько-румунський кордон поза пунктами пропуску.

Спільники забезпечували перевезення та переведення через ліс до лінії розмежування держкордону. Свої «послуги»  вони оцінювали у 1200 євро та 2300 доларів США.

В ході розслідування встановлено, що одна із таких спроб завершилася летально. У березні 2023 року призовник скористався послугою підозрюваних, але дорогою до Румунії зупинився переночувати через погане самопочуття. Наступного ранку чоловік помер внаслідок загального переохолодження.

Депутату та одному зі спільників вже повідомлено про підозру, стосовно ще двох –  вирішується питання.

Досудове розслідування здійснюють слідчі ГУНП у Івано-Франківській області, оперативний супровід – Івано-Франківське управління внутрішньої безпеки ДВБ НПУ та 31 прикордонний загін Західного регіонального управління ДПСУ.

Читайте також:
В горах на Прикарпатті спіймали двох чоловіків, які намагалися незаконно перетнути кордон