субота , 27.04.2024

На Прикарпатті розпочався ремонт майбутнього реабілітаційного центру для військових

Восьмого серпня розпочалися перші масштабні роботи з ремонту будівлею, в якій згодом запрацює реабілітаційний центр для військових “4.5.0. Прикарпаття”.

Про це повідомляють Вікна.

“Цього тижня ми почали перші ремонтні роботи будівлі майбутнього реабілітаційного центру. Це важливий крок для реалізації проєкту. Попереду ще багато роботи і без долучення й активної допомоги нам цього не зробити. Тому закликає долучатись”, — каже керівниця проєкту, дружина загиблого бійця Василина Перегуда.

До кінця літа тут планують відремонтувати дах та горище. В першій половині осені будуть встановлені нові вікна та двері у будівлі.

“А також встановимо нову огорожу території та займемось детальнішим плануванням території. Після займемося інженерними мережами, а також внутрішнім ремонтом центру”, — додала Василина Перегуда.

Ремонт вдалося розпочати завдяки благодійним внескам друзів, знайомих, близьких і небайдужих — через соціальні мережі.

Долучитися до створення центру можна за посиланням.

Нагадуємо, “4.5.0 Прикарпаття” — майбутній реабілітаційний центр для військових, що створюється на базі закинутої водонапірної станції «Хотінь».

Ідея створення центру належить калушанину Олегу Перегуді, який в червні 2022 року загинув на війні. Продовжує його справу дружина та побратими.

У будівлі центру розмістять просторий спортзал з мобільними тренажерами та реабілітаційним обладнанням, масажний кабінет, кабінет психолога та кухню-їдальню, бібліотеку. А на території — спортивний майданчик, теплиці, вулики.

Реабілітаційний центр має стати місцем соціалізації, відновлення фізичного та психологічного здоров’я, місцем для зустрічей, де можна просто випити кави з побратимом.

Читайте також:
“Шукаю хлопця-поляка”: українкам вже не раді у Польщі, тамтешні жінки закипають з ревнощів