неділя , 05.05.2024

На Івано-Франківщині внаслідок негоди пошкоджено понад 30 житлових будинків (ФОТО)

У вівторок, 29 серпня, ввечері в різних районах Івано-Франківської області відмічались опади у вигляді дощу, місцями грозового, град, та шквалисте посилення вітру.

В результаті негоди поривами вітру було пошкоджено крівлі 3-х адміністративних будівель, 31 житлового будинку та 13 господарських будівель. Про це інформують у прес-службі обласного управління ДСНС.

Негода найбільше вирувала у Калуському районі в селі Підмихайля та в селі Завій Новицької ТГ, в селах Яворівка та Ріп’янка Калуської ТГ, а також в селі Монастирчани Солотвинської ТГ Івано-Франківського району.

Впродовж вчорашнього вечора підрозділами ГУ ДСНС в області спільно з вогнеборцями місцевих пожежних команд було здійснено 6 виїздів для ліквідації наслідків негоди.

Рятувальниками здійснено роботи з розрізання гілля 12 повалених дерев у с. Яблунька Солотвинської громади (4 дерева), с. Глибівка Богородчанської громади (3 дерева), м. Долина (1 дерево), м. Калуш (1 дерево), с. Луковець-Вишнівський Букачівецької громади Івано-Франківського р-ну (2 дерева), смт. Ворохта Надвірнянського р-ну. (1 дерево).

Постраждалих внаслідок негоди немає.

На сьогодні заплановано роботу групи представників органів влади та Управління НС для дообстеження будівель та визначення обсягів негативних наслідків негоди.

На місці події працюють мобільні оперативні групи Калуського та Івано-Франківського РУ ГУ ДСНС.

До проведення робіт було залучено 36 чоловік особового складу та 7 одиниць техніки від ГУ ДСНС в області.

Читайте також:
На Івано-Франківщині втопився 15-річний хлопець