субота , 04.05.2024

Вживав марихуану: у Калуші водій БМВ за їзду “під кайфом” отримав 51000 грн штрафу

Калуський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який втретє впродовж року керував автомобілем у стані наркотичного сп’яніння.

Як зазначається у матеріалах справи, факт порушення було зафіксовано 8 вересня 2022 року у місті Калуші. На вулиці Литвина працівники поліції зупинили водія автомобіля БМВ, який перебував за кермом з явними ознаками наркотичного сп’яніння: розширені зіниці, тремтіння рук тощо.

Від проходження огляду на стан сп’яніння керманич відмовився в установленому законом порядку, чим порушив п. 2.5 Правил дорожнього.

Вказане порушення вчинено втретє впродовж року.

Тому на водія БМВ склали адміністративний протокол за ч. 3 ст. 130 КУпАП (третє впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У поясненнях до протоколу керманич вказав, що вживав марихуану.

У судове засідання водій БМВ двічі не з’явився, тому справу розглянули без його присутності.

Дослідивши матеріали, Калуський міськрайонний суд постановив водія автомобіля БМВ визнати винним у вчиненні порушення ч. 3 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 51000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 10 років.

Суд застосував додаткового покарання у вигляді конфіскації транспортного засобу, оскільки автомобіль БМВ належить іншій особі. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
Понад 2 проміле: у Франківську водій “Фольксвагена” за нетверезу їзду отримав 17000 грн штрафу