понеділок , 29.04.2024

УЗД Львів: як і де краще робити ультразвукову діагностику

Ультразвукова діагностика (скорочено УЗД) зараз широко застосовується у світовій практичній медицині.

Цей додатковий метод діагностики використовує ультразвукові високочастотні хвилі для візуалізації внутрішніх органів і м’яких тканин.

У світовій медичній практиці УЗД діагностування застосовується уже більше 30 років і щоразу ця технологія дослідження вдосконалюється.

Ультразвукові дослідження, проведені на сучасних високотехнологічних апаратах, допомагають лікарям достатньо точно встановити діагноз при захворюваннях внутрішніх органів та опорно-рухового апарату людини.

Якщо мова йде про УЗД Львів, то кращий варіант у такому випадку – звернутися в клініку “Дельта мед”. У цьому медичному центрі обстеження проводять на найсучасніших апаратах експертного рівня, що в свою чергу гарантує максимальну точність діагнозу. Обстеження здійснюють висококваліфіковані лікарі з тривалим досвідом роботи та навчанням в закордонних клініках. При цьому вартість обстеження є цілком доступною для пересічного пацієнта. Ну і що найважливіше: вам гарантовані конфіденційність, професіоналізм та дружнє ставлення персоналу Медичного центру.

Процедура УЗД є абсолютно безболісною і нешкідливою для здоров’я людини. За весь час застосування цього виду діагностики не зафіксовано науково доведених фактів, які б свідчили про заподіяння шкоди для здоров’я людини. УЗД не має рентгенівського навантаження, а тому може застосовуватися багаторазово. А якщо є необхідність за медичними показниками, то можна виконати це дослідження і кілька разів впродовж доби без шкоди для здоров’я пацієнта.

Більшість ультразвукових обстежень не вимагають підготовки. Але для проведення УЗД жовчного міхура, лікар може попросити вас не їсти і не пити протягом певного періоду часу перед обстеженням. Для УЗД органів малого тазу, може знадобитися наповнений сечовий міхур.

Під час проведення обстеження лікар наносить на шкіру спеціальний гель, який полегшує передачу звукових хвиль. Змазується ділянка, яку потрібно візуалізувати. Цей гель виготовлений на водній основі, він легко видаляється зі шкіри та, при необхідності, з одягу.

Під час проведення обстеження лікар притискає невеликий датчик до досліджуваної ділянки і плавно переміщує його по шкірі. Пристрій посилає звукові хвилі у тіло пацієнта, збирає ті, що відбиваються, і перетворює їх в зображення на моніторі. Пацієнт може переглядати зображення під час їх створення.

Коли використовується УЗД?

  1. Вагітність.Ультразвукове діагностування дозволяє підтвердити вагітність, визначити термін пологів, стать плоду, а також допомагає виявити потенційні проблеми.
  2. Діагностика. Медики використовують ультразвукове дослідження для діагностики пацієнтів та встановлення точного діагнозу.
  3. Під час медичних процедур.Ультразвукове зображення може допомогти лікарям під час певних медичних процедур.
  4. Терапевтичні застосування.Іноді ультразвук використовують для виявлення та лікування пошкоджень м’яких тканин.

Які види УЗД доступні у клініці “Дельта мед?

У медичному центрі “Дельта Мед” доступні такі види УЗД:

  1. УЗД органів черевної порожнини та заочеревинного простору
  2. УЗД легень
  3. УЗД сечостатевої системи чоловіків
  4. УЗД сечостатевої системи жінок
  5. Діагностика щитовидної залози
  6. Дігностика молочних залоз
  7. УЗД лімфатичних вузлів
  8. УЗД суглобів
  9. УЗД судин
  10. УЗД плоду при вагітності.