понеділок , 29.04.2024

У Городенці водій “Жигулів” за нетверезу ДТП отримав 17000 грн штрафу

Городенківський районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння і скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

драгер, алкотестер

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 17 жовтня 2022 року у селі Семаківці Городенківської міської громади. Ввечері, близько 23:00, водій автомобіля “ВАЗ 2107” (“Жигулі”, “сімка”) не надав переваги у русі та допустив зіткнення з автомобілем “Ауді”.

У результаті ДТП транспортні засоби отримали механічні ушкодження з матеріальними збитками.

Водій “Жигулів” перебував за кермом у стані алкогольного сп’яніння. Огляд на стан сп’яніння проводився на місці аварії в установленому законом порядку.

Результат виявився позитивним – 1,61 проміле, що в 8 разів вище допустимої норми.

На водія ВАЗу склали два адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (порушення правил дорожнього руху, що спричинило дорожньо-транспортну пригоду) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судовому засіданні водій “сімки” визнав свою провину та підтвердив факти, викладені у протоколах.

Дослідивши матеріали справи, Городенківський районний суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 2107” визнати винним у вчиненні порушень ст. 124 і ч. 1 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
Понад два проміле: у Галичі водій “Фольксвагена” за нетверезу їзду отримав 17000 грн штрафу