неділя , 12.05.2024

У Галицькій громаді водій “Мерседесу” заїхав у кювет та отримав 17000 грн штрафу

Галицький районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 2 жовтня 2022 року у селі Височанка Галицької міської громади. Водій легкового автомобіля “Mercedes-Benz 230Е” не вибрав безпечної швидкості руху, проявив не уважність та з’їхав у кювет.

У результаті ДТП транспортний засіб отримав механічні ушкодження.

Водій перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння. Від проходження огляду на стан сп’яніння кермувальник відмовився в установленому законом порядку, чим порушив п. 2.5 Правил дорожнього руху. При цьому керманич зізнався поліцейським, що справді вживав алкогольні напої і після цього сів за кермо.

На водія “Мерседесу” склали два адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У судове засіданні керманич “Мерседесу” не з’явився, причини неявки не повідомив. Тому справу розглянули без присутності на засіданні особи, яка притягується до відповідальності.

При дослідженні матеріалів справи суд прийшов до висновку, що у діях водія “Мерседесу” відсутній склад порушення ст. 124 КУпАП, оскільки не було завдано збитків іншим особам. Пошкоджень зазнав лише автомобіль порушника, інші транспортні засоби та елементи дорожніх споруд пошкоджень не зазнали.

Відтак, суд закрив провадження у справі за ст. 124 КУпАП.

Водночас, Галицький районний суд постановив водія автомобіля “Mercedes-Benz 230Е” визнати винним у вчиненні порушення ч. 1 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
Понад два проміле: у Солотвині водій ВАЗу попався нетверезим і отримав 17000 грн штрафу