понеділок , 29.04.2024

У Франківську п’яний водій КІА в’їхав в автобус. Як покарали порушника?

Івано-Франківський міський суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння і скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 21 листопада 2022 року у місті Івано-Франківську. Водій легкового автомобіля Kia Rio не дотримався безпечного бокового інтервалу та допустив зіткнення із автобусом марки “Богдан”, який рухався зустрічною смугою.

У результаті ДТП транспортні засоби отримали механічні ушкодження з матеріальними збитками.

Водій Кіа перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння, від проходження огляду на стан сп’яніння на місці події та у медичному закладі відмовився.

На порушника склали адміністративні протоколи за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У судове засідання водій КІА не з’явився, але подав на адресу суду заяву, в якій вказав про визнання своєї провини та просив призначити покарання в межах чинного законодавства.

Дослідивши матеріали справи, Івано-Франківський міський суд постановив водія автомобіля Kia Rio визнати винним у вчиненні порушень ст. 124 і ч. 1 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
У Калуші нетверезий водій “Мерседесу” скоїв ДТП і втік з місця події. Як покарали порушника?