п’ятниця , 10.05.2024

Понад два проміле: у Галичі водій “Мітсубісі” за нетверезу їзду отримав 17000 грн штрафу

Галицький районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як зазначається у матеріалах справи, факт порушення було зафіксовано 9 вересня 2022 року у місті Галичі. Вранці, близько 07:00, на вулиці Львівській працівники поліції зупинили водія автомобіля “Мітсубісі Аутлендер”.

Під час спілкування та перевірки документів правоохоронці помітили у водія явні ознаки алкогольного сп’яніння. Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки в установленому законом порядку. Результат виявився позитивний – 2,08 проміле, що в 10 разів вище допустимої норми.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судове засідання водій “Мітсубісі” не з’явився, хоча був належним чином повідомлений про його дату, час та місце проведення. Тому справу розглянули без присутності на засіданні особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали, Галицький районний суд постановив водія автомобіля “Мітсубісі Аутлендер” визнати винним у вчиненні порушення ч. 1 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
На Городенківщині п’яний водій “Сітроену” заїхав у кювет. Як покарали порушника