вівторок , 07.05.2024

Переваги моніторів 120 Гц у професійній роботі: підвищення продуктивності та комфорту

Монітор, ймовірно, найголовніша частина комп’ютерної периферії, від якої залежить зручність використання.

Якщо ви працюєте за ПК щодня та хочете зробити свою роботу ефективнішою та приємнішою, варто звернути увагу не тільки на діагональ і роздільну здатність екрана, а й на частоту оновлення. Розповідаємо, чому 120 Гц — мастхев для будь-якого користувача, який хоче підвищити свою продуктивність і комфорт.

Що таке монітори 120 Гц, і як вони працюють

Монітори 120 Гц здатні оновлювати зображення на екрані 120 разів на секунду, тоді як звичайні екрани роблять це лише 60 разів на секунду. Це означає, що 120-герцові монітори показують удвічі більше кадрів за той самий проміжок часу, а ви отримуєте більш гладке та реалістичне зображення на екрані, яке краще відповідає вашим рухам миші та клавіатури.

Чому монітори 120 Гц привертають увагу професіоналів

Монітори 120 Гц не тільки роблять зображення на екрані красивішим і приємнішим для очей, а й дають низку переваг для професійної роботи. Багато фахівців воліють купити монітор 120 Гц, оскільки відзначають, що підвищена герцовка допомагає їм збільшити швидкість і якість роботи, а також поліпшити здоров’я та самопочуття. Розгляньмо ці переваги докладніше.

Підвищення продуктивності

Завдяки віщій частоті оновлення зображення на екрані, ви можете отримати такі переваги:

  1. Зменшення затримки введення. Що менший час, який минає між натисканням кнопки на миші або клавіатурі та появою реакції на екрані, то швидше та точніше ви можете виконувати різні дії на комп’ютері. Наприклад, вам буде простіше виділяти, переміщати, копіювати, вставляти, редагувати або видаляти об’єкти.
  2. Забезпечення більш плавного та чіткого зображення. Висока частота оновлення дає змогу відображати кадри без ривків, розривів або втрати деталей. Це особливо важливо для роботи з відео або графікою, де ви хочете бачити всі нюанси кольору, світла, тіні та текстури.

Швидко рухомі об’єкти на екрані часто схильні до залишкового зображення. Це може заважати вам зосередитися на деталях. Завдяки частішому оновленню кадрів, монітори на 120 Гц усувають подібний ефект. Завдяки цьому картинка краще відповідає руху об’єктів. Це може бути корисно для роботи з анімацією, іграми або спортивними трансляціями.

Підвищення комфорту

Збільшена частота оновлення знижує навантаження на очі коштом відображення картинки, без мерехтіння. Вони менше відчувають втому, сухість, подразнення або болючість через тривалий перегляд. Це знижує ризик погіршення зору, головного болю, безсоння та інших проблем зі здоров’ям.

Дисплей із частотою розгортки 120 Гц — новий стандарт як для творчих професіоналів, так і офісних співробітників. Не нехтуйте цим параметром під час вибору наступного монітора та відразу відчуєте поліпшення.