неділя , 28.04.2024

На Надвірнянщині п’яний водій “Жигулів” заїхав у кювет та отримав 51000 грн штрафу

Надвірнянський районний суд призначив покарання для водія, який втретє впродовж року керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як зазначається у матеріалах справи, факт порушення було зафіксовано 1 серпня 2022 року у селі Пнів, що поблизу Надвірної. Ввечері, близько 22:30, на вулиці Битківчик водій легкового автомобіля “ВАЗ 2101” (“Жигулі”, “копійка”) не обрав безпечної швидкості руху, не впорався з керуванням та з’їхав у кювет.

У результаті ДТП транспортний засіб отримав механічні ушкодження з матеріальними збитками.

Водій “копійки” мав явні ознаки алкогольного сп’яніння: нестійка хода, почервоніння обличчя, запах алкоголю з роту.

Від проходження огляду на стан сп’яніння на місці зупинки та у медичному закладі керманич відмовився у присутності двох свідків, чим порушив п. 2.5 Правил дорожнього руху. Вказане порушення було вчинено втретє впродовж року.

Отож, на водія “Жигулів” склали два адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (порушення правил дорожнього руху, що призвело до пошкодження транспортних засобів) і за ч. 3 ст. 130 КУпАП (третє впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У суді обидва протоколи об’єднали в матеріали однієї справи.

У судове засідання водій ВАЗу не з’явився, причини неявки не повідомив, тому справу розглянули без його присутності.

Дослідивши матеріали, Надвірнянський районний суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 2101” визнати винним у вчиненні порушень ст. 124 і ч. 3 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 51000 гривень.

Суд не позбавив порушника права керування транспортними засобами, оскільки той ніколи не отримував водійського посвідчення і не конфіскував транспортний засіб, оскільки автомобіль “ВАЗ 2101” належить іншій особі. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
Більше двох проміле: у Биткові спіймали нетверезого водія “Жигулів”