п’ятниця , 03.05.2024

На кордоні затримали 39-річного прикарпатця, який ховався під сидінням авто (ФОТО)

Водій Ауді за 1100 євро погодився перевезти через кордон франківця призовного віку.

39-річний чоловік спершу ховався під сидінням авто, а потім намагався перечекати на території пункту, поки його «перевізник» пройде прикордонно-митний контроль, і підсісти назад в автомобіль. Про це повідомляє Західне регіональне управління Держприкордонслужби.

Учора вночі в пункт пропуску «Шегині», на виїзд з України, прибув 49-річний чоловік за кермом Ауді польської реєстрації, який на контроль надав паспортні документи громадянина Польщі. Під час проведення заходів контролю прикордонники виявили 39-річного мешканця Івано-Франківська, який намагався проникнути в зазначену автівку без перевірки, – йдеться у повідомленні.

Під час заїзду автівки на територію пункту пропуску франківець ховався під сидінням авто. Надалі, аби залишатися непомітним, чоловік вистрибнув з автівки та намагався на території пункту пропуску перечекати, поки його «перевізник» пройде прикордонно-митний контроль. Потім він планував підсісти назад в автомобіль.

Франківця прикордонники затримали та притягнули до адміністративної відповідальності за ч. 1 ст. 204-1 КУпАП «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України».

Оперативні співробітники Львівського загону встановили, що водій Audi за 1100 євро погодився перевезти через кордон франківця призовного віку.

Крім того, правоохоронці встановили, що водій автівки, який перетинав кордон за паспортом громадянина Польщі, має також і громадянство України. Його теж притягнули до адміністративної відповідальності за ч. 1 ст. 204-1 КУпАП. Крім того, направили повідомлення на адресу Нацполіції по факту виявлення ознак злочину, передбаченого ст. 332 ККУ «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України».

У діях обох чоловіків, ймовірно, вбачаються ознаки злочину, передбаченого ст. 336 ККУ «Ухилення від призову за мобілізацією, – повідомляють прикордонники. – Під час очікування поліцейських горе-перевізник почав себе поводити нетактовно та відмовлявся виконувати законні вимоги прикордонного наряду. Громадянина попередили про адміністративну відповідальність, однак це його не зупинило. Тож стосовно нього складено протокол ще й за ст. 185-10 КУпАП «Злісна непокора законному розпорядженню чи вимозі військовослужбовця або працівника Державної прикордонної служби України або члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону».

Після складання адміністративних документів прикордонники передали обох чоловіків співробітникам Нацполіції.

Читайте також:
Пів сотні військових із Франківської громади перебувають у полоні ворога