понеділок , 29.04.2024

Більше двох проміле: у Биткові спіймали нетверезого водія “Жигулів”

Надвірнянський районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як зазначається у матеріалах справи, факт порушення було зафіксовано 13 серпня 2022 року у селищі Битків Надвірнянського району.

Близько 15:00 на вулиці Михайлюка працівники поліції виявили водія автомобіля “ВАЗ 21063”, який порушував правила дорожнього руху. Керманич “Жигулів” здійснив зупинку на перехресті.

Під час спілкування та перевірки документів правоохоронці помітили у водія явні ознаки алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки в установленому законом порядку. Результат виявився позитивним. Драгер показав 2,62 проміле, що в 13 разів вище допустимої норми.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

Протокол направили на розгляд до Надвірнянського районного суду.

У судовому засіданні водій ВАЗу визнав свою провину, розкаявся у вчиненому та просив суворо не карати.

Дослідивши матеріали справи, Надвірнянський районний суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 21063” визнати винним у вчиненні порушення ч. 1 ст. 130 КУпАП і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Постанова суду уже набрала законної сили.

Як відомо, алкоголь погіршує здатність діяти під час дорожнього руху, послаблює здатність оцінки ситуації, внаслідок чого зростає ризик аварії. Типові аварії для нетверезих водіїв – виїзд на зустрічну смугу і лобове зіткнення або з’їзд у кювет. Наслідки таких аварій зазвичай дуже серйозні.

Читайте також:
Понад два проміле: у Надвірній водій “Опеля” за нетверезу їзду отримав 17000 грн штрафу