субота , 04.05.2024

У Калуші водій БМВ за нетверезу їзду отримав 51000 грн штрафу

Калуський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який втретє впродовж року керував автомобілем у стані сп’яніння.

Як зазначається у матеріалах справи, факт порушення було зафіксовано 5 вересня 2022 року у місті Калуші. На вулиці Б. Хмельницького працівники поліції зупинили водія автомобіля “БМВ 525” за порушення правил дорожнього руху.

Під час спілкування та перевірки документів правоохоронці помітили у водія явні ознаки алкогольного сп’яніння: нечітка мова, порушення координації рухів, запах алкоголю з рота.

Від проходження огляду на стан сп’яніння керманич БМВ відмовився в установленому законом порядку, чим порушив вимоги п. 2.5 Правил дорожнього руху.

Вказане порушення вчинено втретє впродовж року.

На водія БМВ склали адміністративний протокол за ч. 3 ст. 130 КУпАП (третє впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судове засідання водій БМВ не з’явився, клопотань про відкладення розгляду не подавав. Тому справу розглянули без присутності на засіданні особи, що притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали, Коломийський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “БМВ 525” визнати винним у вчиненні порушення ч. 3 ст. 130 КУпАП і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 51000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 10 років.

Суд не застосував додаткового покарання у вигляді конфіскації транспортного засобу, оскільки до матеріалів справи не було долучено доказів того, що автомобіль “БМВ 525” належить порушникові. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
Понад три проміле: у Коломиї водій “Опеля” за нетверезу їзду отримав 17000 грн штрафу