понеділок , 29.04.2024

У Франківську водій мотоцикла за нетверезу їзду отримав 34000 грн штрафу

Івано-Франківський міський суд призначив покарання для водія, який повторно впродовж року керував транспортним засобом у стані сп’яніння.

мотоцикл, ДТП

Як зазначається у матеріалах справи, факт порушення було зафіксовано 17 жовтня 2022 року у місті Івано-Франківську. Ввечері, близько 23:00, на вулиці Коновальця працівники поліції зупинили водія мотоцикла “Kanuni Eagle”, який перебував за кермом з явними ознаками наркотичного сп’яніння.

Від проходження огляду на стан сп’яніння водій в установленому законом порядку відмовився, чим порушив п. 2.5 Правил дорожнього руху.

Вказане порушення вчинено повторно протягом року. На мотоцикліста склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судове засідання водій мотоцикла не з’явився, хоча був належним чином повідомлений про його дату, час та місце проведення. Клопотань про відкладення розгляду не подавав. Тому справу розглянули без присутності на засіданні особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали, Івано-Франківський міський суд постановив водія мотоцикла “Kanuni Eagle” визнати винним у вчиненні порушення ч. 2 ст. 130 КУпАП і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
2,5 проміле: у Коломиї водій “Фольксвагена” за нетверезу їзду отримав 17000 грн штрафу