п’ятниця , 19.04.2024

У Франківську водій “Ауді” за нетверезу їзду отримав 34000 грн штрафу

Івано-Франківський міський суд призначив покарання для водія, який повторно протягом року керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як зазначається у матеріалах справи, факт порушення було зафіксовано 17 липня 2022 року в Івано-Франківську. На вулиці Шухевичів працівники поліції зупинили водія автомобіля “Ауді А6”, який перебував за кермом у стані алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився зі згоди водія на місці зупинки в установленому законом порядку. Драгер показав результат 1,15 проміле, що майже в 6 разів більше допустимої норми.

Вказане порушення вчинено повторно протягом року.

На водія склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судові засідання керманич “Ауді” кілька разів не з’явився, тому справу врешті розглянули без присутності особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали, Івано-Франківський міський суд постановив водія автомобіля “Ауді А6” визнати винним у вчиненні порушення ч. 2 ст. 130 КУпАП і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
Понад три проміле: водій пояснив, що напився, бо на роботі не видали зарплату